Jom la Follow Saye:)

Searching for female photographer?

Monday, September 30, 2013

Setup Nissa'rary

Assalamualaikum..

Tak sabar rasanya nak rilek2 kerja dari rumah je..haha.. Preparation utk setup office yg simple dah dijlnkan.. re-paint bilik kecik. Nasib baik la en suami bole melayan kerenah isteri dia ni..huhu.. dah mula cat bilik last weekend.. rak kayu utk letak stok & manik pun dah beli. cuma belum punggah stock je dari rumah sewa.. tunggu la bilik habis di cat baru slow2 bw balik barang ke rumah. 



yang tu pulak stack tray, nnt senang nak letak borang poslaju n order list..n yg color pink tu kaki meja, semua borong kat Ikea je.. beli yang paling murah & simple je..


Fyi, langkah pertama Nisa utk setup Nissa'rary dgn mngambil langkah drastik tukar fb page "Something Borrowed By NisaAlwy" ke fb baru "Nissa'rary". Mmg jatuh jualan utk ready stock spt patch & border lace. Nisa terpaksa tuka fb page atas sbb utk tukar nama business. Namun bagi order beadswork, veil n shawl ALHAMDULILLAH tidak putus2 & semakin byk. Alhamdulillah juga fb page yang dibuat pada 22 August lepas dah cecah 1k Likes. Tenkiu semua jasa korang mmg amat2 dihargai :)




Kemudian, Nisa order lebel cloth utk tudung n veil. Order dgn qty yang sedikit dulu, sbb label cloth ni klu bli yg jenis Damask tu mmg kena bli min 1000 pcs. per pcs mmg murah tp harga total jadi mahal la kan sbb byk... So nisa just order label cloth yg print kat ribbon ni je. quality mmg kurang skit tp boleh order skit2 laa.. Insyallah akan dtg order jenis Damask tu..hee :)


Selesai dgn label cloth, then nisa order pulak business card.. setiap parcel nisa akan letak card color mint green ni as marketing purpose.


Paperbag pulak utk customer yg nak self-pickup shj.



Setiap parcel akan di bungkus dlm envelope yang ada sticker Nissa'rary. Sicker ni Nisa buat sendri je.. design then print atas kertas sticker. Senang je kan.. & yg penting jimat!


Insyallah akan dtg nak order rubber stamp utk Nissa'rary plak ke kan..huhu..pastu dah hantar inquiry pd online printing utk buat tq tag..ala mcm tag biasa korg bli baju baru mesti ada tag pd baju kannnn..punya byk inquiry dah nisa hantar tp nape sorg pun xnak layan ye????? pfftttt!!!


Hehe..itu sahaja setakat ni..Insyallah akan dtg kita update lg yaaa :)

1 comment:

Nur Hamizah said...

kreatifyer..teringin nak buat camni ,,insyallah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

If u like it please share with ur friend! xoxo