Jom la Follow Saye:)

Searching for female photographer?

Wednesday, August 8, 2012

Baju tunang

Assalamualaikum..

23 more days to go...huh? org lain kira nak raya tapi aku kira hari lain pulak.. huhu..excited dan risau pulak ape akan jadi hari tu nanti.. hopefully semua berjalan lancar..

Anyway banyak jugak benda yang Nisa dah buat, cuma perkara yang penting-penting belum settle lagi..

Color pilihan baju warna teal light atau coral green atau mint green. Cume buat baju kurung modern yang ade detailing patch lace, diamante dan manik-manik.
Jenis kain pula nisa suke guna chiffon, then satin as inner (sbb chiffon ni bile dh jadi baju dia ade unsur flow-ey gitu) ahaks! Kain satin & chiffon beli yang murah aje kat Kamdar SS2, Petaling Jaya.. HAHA.. Satin RM6.80 per meter, chiffon pulak RM5.00 semeter. 
Kain lace nisa beli kat Osman House of Exclusive Fabrics, Semua House, Jalan TAR. Kedai ni kat tingkat 1, harga lebih murah kalau nak dibanding kedai yang lain. Ooookkkk laaa, Nisa bli 1 meter je, RM100 semeter. cukup untuk buat patch lace kat baju kurung modern.

Satin RM6.80 * 3.5 meter = RM23.80
Chiffon RM5.00 * 4 meter = RM20.00
Lace RM 100 * 1 meter = RM100
Total = RM143.80

Ok kan yeayyy! so skrg kena start gunting lace!

Anway untuk nampak lebih seri pada wajah baju, Nisa tambah dengan manik pearl warna cream kat lace tu. Emm, nampak macam tak naik, Nisa bli pulak pearls warna hijau pale. tambah lagi Acrylic Sew-On Stones. Nak beli Acrylic stones ni kena pandai jugak, jangan cari yang pale, kalau bole bli yang shining2 gitu. Ade jugak yang murah dan cantik. Ade yang tak begitu bagus kualitinyer, so pandai-pandai k.. mungkin klau ber kesempatan Nisa akan buat comparison mane yang cntik dan yang tak berapa nak cantik..huhu..

btw, kalau xjumpe jgk kat kedai-kedai, jenis acrylic sew on stones yang cantik, meh nisa pun ade jual, cuma RM3 per pack, ada 10 pcs & 8 pcs ikut size. --->RM3 |Acrylic Sew-On Stones

Manik (sila abaikan panorama di belakang:P)
So hasil tangkapan kat Kedai *** (sorry i'll update later) Nisa dapat beli macam-macam manik (oh habis duit nak kawin T_T)

Ok now Nisa nak tunjuk the transformation dari plain white lace kepada yang lebih berseri..hua3!





Tak siap lagi lace tu..huhuh..Sekian untuk kali ini.
Nanti Nisa update lagi :)
[5 Sept 12 update]

Nisa tlg sembat untuk sambung lengan dgn badan baju

Baju yang sudah siap dijahit mama
Disebabkan ramai yang google tentang baju tunang ni, so here's an update tentang baju tunang Nisa. Kain ela 4 meter beserta kain inner dipotong oleh Nisa sendiri, tapi mama Nisa yang jahitkan kain tu menjadi sepasang baju kurung modern.

full pic baju tunang nisa lupe amik..my bad..huhu..tak pe nnt nisa update lg yerrr..so bwh ni ade gambar baju tunang nisa wlu pun tak brape nak jelas..hehehe:)



P/S : Sew-on Patch Lace & borderlace available for SALE!!

Updated on 18 Sept 13




Stock 4: 6/3/13
Tinggalkan email/no tel pada ruang komen kepada sesiapa yang berminat...
Bole naikkan seri baju yang plain atau jahit pada tudung atau selendang!

Apa boleh buat dengan patch lace ni?



Jika anda berminat sila drop email ke 
atau visit our fb page 


Lebih banyak stock border lace & macam2 lg kat sana. Pape cari nisa di email or fb page ye si cantik semua

Jangan lupa visit & LIKE our fb page 

1 comment:

misikahwin said...

Baju u cantik.. dapat kain murah pulak tu.. i pergi beli kain untuk kawen dekat gulatis jalan tar dulu.. gile-gile kene tipu.. sedih gile.. bleh bace cerita i hunting kain nikah dekat sini http://misikahwin.wordpress.com/2013/05/21/4-cerita-kain-untuk-hantaran-tunang/

Buat pengajaran kepada b2b yang lain. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

If u like it please share with ur friend! xoxo