Jom la Follow Saye:)

Searching for female photographer?

Thursday, April 4, 2013

Kawin = $$$$

Assalamualaikum,

Mood main kawin2 dah dtg..wakaka.. pening pale nak fikir doorgift. Ingat nak buat packaging 1 box je letak 1 brg, nak deco cantik2 tapi my mom plak kata alang2 nak kasi doorgift kasi la ikhlas sket -_-" huhu..my mom nak paperbag..adoiyaiiii...nasib bek nisa tak borong lagi kotak siap2.

cute kan? budget nak buat camni :P

Basically untuk majlis kawin nisa tak banyak yang DIY, most of preparation main order n tabur duit je..haha..tak cukup masa dek oi, even tempahan tudung utk 1 june pun masih ade dlm list nisa. oh my! Nampaknya memang sebulan je nisa dpt nak focus on my own wedding. Please..please jgn la bag nisa utk tempahan tudung lg, hati mak ni cpt cair! haha..:P

Btw jangan ikut cara Nisa, nisa tak list langsung sebarang perbelanjaan utk kawin. Agak2 fikir perlu baju reception  so nisa g cari vendor, agak harga berpatutan, cantik & termampu so nisa letak deposit. Agak2 fikir perlu pelamin, nisa cari vendor lagi, agak2 design cantik, harga berpatutan & mampu, so nisa letak deposit lagi, Then, agak2 fikir perlu fotographer, gambar cantik, harga berpatutan & termampu so nisa letak lagi deposit. ahaks! Baru last 2 weeks nisa buat list "budget" la kononnyer! haaa! amik kau, berderau tengok duit yg dh kluar..hahaha..menyesal plak buat list!

Jumaat ni baru la nisa terhegeh2 nak g amik borang nikah & harap sempat la nak buat HIV test skali. Hopefully everything going to be fine.. Minggu ni plak ada job pelamin aqiqah Baby Zara, anak kepada my best friend Juliza Hartini. Hopefully jugak dia puas hati nanti. Nanti nisa update ye pelaminnyer.


Sambil2 cari idea jumpe DIY paperbag, boleh la korang cube nak DIY

4 comments:

Murni Ibrahim said...

muni follow sini . .

sis nak kawen yew ? bestnyeeeee ~ selalu update yew pasal preparation coz muni pon nanti akan jadi bride . . tapi bukan dalam masa yang terdekat la . sekarang baru tengah survey2 . . kih3 :p

cik fadh said...

huhu same mcm fadh la..nnt nk kawen mst xsempat nk diy2 ni kot..men tabur duit je la nnt..huuu haruuu je..harap ade la kesempatan nk diy pape ke..centerpiece pown jd lar..hehe

:: NisaAlwy :: said...

Murni: Insyallah nnt lps majlis nisa buat review byk2..skrg kot post nnt x surprise la..huhuh..

:: NisaAlwy :: said...

Fadh: tula..sikit2 je diy, lgpun nnt muke pengantin mcm hantu plak tak cukup tido :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

If u like it please share with ur friend! xoxo