Jom la Follow Saye:)

Searching for female photographer?

Wednesday, June 19, 2013

Sofia's Net Veil

Assalamualaikum,

Harini nak cerita psl order veil oleh Sofia. Sofia nak pakai net veil masa pernikahan dia, and dia ade pm nisa & attached gambar veil yang Sofia idamkan. I believe Sofia sorg yang suka something yang simple, even pada asalnya dia minta border jenis yang tak tinggi sgt & xnak yang ada beads. But Nisa berjaya jgk advise Sofia supaya pakai net veil yang ada borderlace sederhana tinggi & beads yang minima, iyela nak kawin kan biala ade manik2 skit baru nampak mane 1 pengantinnyer..huhuhu..

Katanya nnt masa nikah dia pakai baju kain cotton off-white yang ada sulam2 skit ( see ni je dh nampak sofia suka something simple), pastu dia minta spy veil tu jgn pjg sgt sbb blakang baju dia ade ribbon, so takla nnt tak nampak ribbon tu. Ok Sofia! 

Kain net yang diguna bidang 60" nisa bli dlm 0.75 m, pastu nisa potong huruf  "D" dan jahit tepi halus.
Nisa pakai 3.5m beaded lace color off-white utk veil ni..

Nak jahit lace ni kena sabar & salu kena motivate diri. sebab leceh gile! huhu..sbb kain net ni jenis stretching so kalau masa menjahit tu dia tertarik2 dan lari2, penat mak nak "kejar". huhu.. kalau kain chiffon lebih senang.

Ni net veil sofia, masa ni btol2 baru siap, esknya Sofia dtg rumah utk pick-up veilnya.




Sofia on actual Nikah-day. She looks gorgeous kan?!!


Sofia on her outdoor session.


Update 23 Sept 13
------------------------------

Sofia Set
(veil + chiffon shawl)
RM 220

Anyone yang berminat nak tempah "Sofia's Net Veil" please contact us via
email ke 
atau visit our fb page 

1 comment:

SFaezah said...

nice sgt! esp. lam last pic tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

If u like it please share with ur friend! xoxo