Jom la Follow Saye:)

Searching for female photographer?

Tuesday, October 16, 2012

Berapa panjang lace?

Assalamualikum semua,

haaaaa...memang ramai tak tahu nak pakai berapa panjang lace untuk baju diorg. Yes! boleh nak beli banyak2 tapi membazir sebab lace bukan murah! Kang kalau terbeli sikit pulak adui, tak cukup naya...

So here's a brief idea for all who's planning to buy border lace.

Suggestion : Untuk yang bersaiz M or S, nisa suggest awk semua beli border lace (1 side) sepjg 1.5 meter.

Border lace (single layer)

1.5 meter = cukup untuk buat kaki baju (depan shj) + 2 belah keliling lengan

2.0 meter = cukup untuk buat kaki baju (keliling) + 2 belah keliling lengan
Contoh border single layer
Border lace double layer (panjang 1.0 meter x 2 side)

1meter (side atas)  = buat bawah baju (depan shj) +  sebelah lengan
& 1meter (side bawah) =  sebelah lengan lagi tangan + tudung

atau

1meter (atas)  = buat bawah baju (depan shj) +  sebelah lengan
& 1meter (bawah) =  buat bawah baju (belakang shj) +  sebelah lagi lengan
Contoh border lace 2 sided (sumber google)

However itu untuk lengan yang runcing sahaja! jangan korang buat lengan bole masuk kepala plak..haha! opss over lak nisa ni..

Kalau nak lebih meyakinkan, korang boleh ukur pada baju lama. Kalau bawah kain lebih 0.6m nisa nasihatkan korg beli lebih 20% extra dari yg nisa sebut di atas. Harap info ni berguna untuk semua.. 


Jika anda berminat sila drop email ke 
atau visit our fb page 



kalau rasa tak cukup info lagi, bole tanya dengan komen di ruang yg boleh komen..haha..

2 comments:

Zatil Hanani said...

Still jual lagi ke border lace ni?

:: NisaAlwy :: said...

Ada..cube awk bukak fb page nisa tgk pilihan lace yg ada..
Something borrowed By nisaAlwy
kat belah kanan ade link ke page tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

If u like it please share with ur friend! xoxo